Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Moët & Chandon Grand Day prináša umenie oslavovať
Francúzsky šampanský dom poteší svet 9. júna prípitkami na oslavu špeciálnych momentov života.
Tento rok Moët & Chandon ohlásil svoj každoročný Moët & Chandon Grand Day, deň žiariacich osláv po celom svete. Počas 24 hodín sa stretnú priatelia a hostia tohto šampanského domu, aby pozdvihli svoje poháre so šampanským. Práve 9. júna sa uskutoční celosvetový prípitok na výnimočné momenty, ktoré prinášajú radosť do našich životov.
Moët & Chandon premenoval „Moët Party Day“ stretnutia, ktoré začali v roku 2016, na Moët Grand Day. Pokračuje tak v tradícii osláv v trblietavejšom štýle naplánovaných pre Moët & Chandon vo viac ako 80-tich krajinách sveta. Tieto oslavy spoja viac ako milión ľudí od Hong Kongu po Lagos a do Ženevy po Montreal. Od rána až do noci bude Moët & Chandon pripíjať bublinkami na každej z osláv konaných po celom svete s jedinečnou radou šampanských vín.


Značka Moët & Chandon je dnes synonymom osláv vyplývajúcich z 275 ročnej tradície, kedy značka spájala „umenie žiť“ so svojím vlastným umením „osláv špeciálnych momentov“. Táto skutočnosť vytvorila z Moët & Chandon vynikajúcu voľbu pre oslavy intímnych momentov ako aj dôležitých míľnikov úspechu v živote človeka. Počas Moët & Chandon Grand Day, zdieľame so svetom čaro šampanského a oslavujeme deň zasvätený radosti zo života.
K oslave sa pripája aj Slovensko a Moët & Chandon Grand Day oslávime v Marina Cafe Hamuliakovo. Radi Vás privítame o 21:00 na oslave.
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.


