Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
2+1 = Tretie víno Vinidi ZADARMO. Pozrieť vína.
Aký je príbeh najznámejšieho novozélandského vinárstva, ktoré produkuje skvelé vína? Toto moderné vinárstvo s pokrokovým prístupom patrí medzi TOP 10 najviac obdivovaných vinárstiev na svete.
Začiatky vinárstva Villa Maria sa odohrali v roku 1961, kedy si 21-ročný George Fistonich prenajal od svojho otca asi päť akrov (cca 2 ha) v Mangere na predmestí Aucklandu. Na pestovanie viniča zvolil plochu jedného akra (asi 0,5 ha), nasledujúci rok zožal hrozno a vyrobil prvé víno pod hlavičkou Villa Maria Estate.
Počas 60. rokov rozkvitala Villa Maria tiež vďaka podpore manželky zakladateľa. Vinárstvo produkovalo suché červené a biele vína z viniča zo širokého okolia Aucklandu. Na začiatku 70. rokov si zakladateľ mohol dovoliť zamestnanca a vinárstvo začalo expanziu.
V roku 2000 bolo otvorené vinárstvo Marlborough a o rok neskôr sa vinárstvo rozhodlo zavrhnúť tradičné korky a prejsť kompletne na skrutkovacie uzávery. V roku 2005 sa otvorilo vinárstvo Auckland, spoločne s vinárskym parkom.
V roku 2009 bol George Fistonich vymenovaný za rytiera pre svoje prínosy v novozélanskom vinohradníctve a získal titul Sir. Myšlienky a činy vizionárskeho zakladateľa dokonale reprezentujú zrod a pokrok vinárstva, ktoré v roku 2012 oslávilo 50 rokov existencie. Medzi hlavné vinice, ktoré vinárstvo využíva, patria lokality Aucklande, Marlborough, Hawkes Bay. V súčasnosti Villla Maria zamestnáva viac ako 250 stálych pracovníkov a exportuje vína do viac ako 50 krajín sveta. Právom sa honosí titulom - najviac oceňované vinárstvo Nového Zélandu.
Vinárstvo sa plne odovzdalo trvalo udržateľnému prístupu a dlhodobému cieľu vyrábať vína v bio organickej kvalite. Dnes je približne 25 % vinohradov obrábaných organicky, bez použitia syntetických pesticídov alebo hnojív a 22 % vinohradov už získalo organickú certifikáciu. Vo viniciach používajú prirodzené osvetlenie. 70 % obalu vína Private Bin je vyrobeného z recyklovaných materiálov. Firma takisto začala používať o 33 gramov ľahšie fľaše pre zníženie emisií uhlíka. Vo viniciach sa pasie približne 500 oviec, ktoré okrem spásania poskytujú aj prirodzené hnojivo.
Za štvrtý rok za sebou bola Villa Maria označená za jedno z najobdivovanejších vín
značiek na svete. Villa Maria je najvyššie hodnoteným novým Zélandom v tomto roku
Drinks International "Najobdivovanejšou značkou vína na svete".
Ochutnajte úžasné vína z Nového Zélandu a nahliadnite do nášho eshopu.
Leto je ako stvorené na stretnutia s priateľmi, dobré jedlo a šumivé poháre šampanského. Bollinger Rosé spája jemnosť bubliniek, sviežu ovocnú arómu a elegantnú štruktúru – ideálny spoločník k letným kulinárskym zážitkom.
Každý rok 18. augusta si milovníci vína pripomínajú Medzinárodný deň Pinot Noir. Dôvod je jednoduchý – táto odroda patrí k najelegantnejším, najjemnejším, no zároveň najnáročnejším na pestovanie. Jej meno sa spája s jemnou krásou, ale aj s nekonečnou trpezlivosťou vinárov, ktorí sa rozhodli zasvätiť jej svoje umenie.
Trinásteho augusta si pripite jedným z najobľúbenejších šumivých vín v Taliansku, Proseccom. Áno, 13. augusta je Medzinárodným dňom Prosecca. Či už ho pijete ako aperitív, k ľahkému jedlu alebo len tak s priateľmi, Prosecco je symbolom radosti a bezstarostných chvíľ. Prosecco si zaslúži vašu pozornosť nielen dnes, ale po celý rok.
Leto si žiada ľahkosť nielen na tanieri aj v pohári. Či už grilujete na záhrade alebo len sedíte na terase s priateľmi, správna kombinácia vína a jedla môže premeniť každé stretnutie na zážitok. Vybrali sme pre vás šesť letných receptov s vínom z WinePlanet,, ktoré fungujú dokonale a stoja za vyskúšanie.