Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Valentínska inšpirácia - cocktail Afrodiziakum
Už od nepamäti nám matka príroda pomáha dláždiť cestu za láskou. Reč je o afrodiziakách. Existujú v rôznych podobách. Valentín je jedinečnou príležitosťou, kedy si môžete dopriať so svojou polovičkou niečo viac.
Štyri afrodiziaká spojené do nápoja lásky, ktorý vyčarí Vašej polovičke motýle v bruchu.
Čo je viac ako milovať a byť milovaným? Nič nenahradí čas strávený v blízkosti Vašej polovičky, ktorá Vám opätuje lásku jednoduchých pohľadom a maličkými gestami.
Či už je to večera pri sviečkach, dobrý film, alebo spoločný relax v podobe prechádzky. Láske nie sú kladené žiadne pravidlá a medze.

Afrodiziakum v skle
Vychutnajte si čistú a nevinnú lásku v podobe cocktailu "Afrodiziakum", vďaka ktorému bude pre vás tento večer nezabudnuteľný. Náš spirit ambasádor Michal Hájsky Vám ponúka recept na cocktail s kakaovým likérom Nirvana a ginom Pink 47.
Tento gin v podobe diamantu vyhral už viac ako 18 medzinárodných ocenení, je vynikajúci s tonikom ale aj ako základ výnimočných drinkov.
Cocktail Afrodiziakum:
- Nirvana Cocoa Liqueur 30 ml
- Pink London Dry Gin 47 30 ml
- medová voda 5 ml
- ozdoba škorica & jahoda
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.



