Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.

Ríbezľové víno získalo zlatú medailu
Slovenské ovocné vína sú oceňované po celom svete. Jedným z príkladov sú vína vinárstva Miluron, ktoré nedávno získali krásne ocenenia.
Už ste objavili pozitívny vplyv ríbezľáku na zdravie?
Ríbezľové víno obľubujú dámy, ale čoraz viac priaznivcov má aj medzi pánmi.
Bratislavské vinárstvo Miluron na prestížnej medzinárodnej súťaži Terravino v Izraeli získalo zlatú medailu s vínom z čiernych ribezlí. To isté víno získalo nejvyššie ocenenenie zámorskej súťaže Great America 2019.
Ďalšie zlato získalo i sladké víno Bazovinka, a to v súťaži Finger Lakes International Wine Competition 2019 v USA a Patriot Čučoriedkové víno v súťaži v San Franciscu. Všetky vína nájdete v našom eshope.

Miluron miluje ovocie
Miluron je mladé slovenské vinárstvo, ktoré sa snaží svojim inovatívnym prístupom priniesť nové nepoznané chute. Vinárstvo je zamerané na výrobu ovocných vín, čím zaručuje vysokú profesionalitu a kvalitu v tejto oblasti. Dobrý nápad, šikovné ruky a chuť spraviť niečo výnimočné spojila tých správnych ľudí do značky "miluron".
Tradičná receptúra predkov dala základ pre vznik obľúbeného čučoriedkového vína a kreativita technológov priviedla Miluron k rozšíreniu sortimentu o brusnicové víno, víno z čiernych ríbezlí a ďalšie. Cieľom je vyrábať exkluzívne ovocné vína z poctivých surovín zo Slovenska.
Ďalšie články

Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.

Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.

Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Frtus Winery. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jedinečný zážitok pre seba a svojich priateľov. Stačí, ak si na e-shope alebo v predajniach WinePlanet zakúpite aspoň jedno víno z portfólia Frtus Winery a ste automaticky v hre. Súťaž trvá do 13.11.2025. Výhercu vyžrebujeme 14.11.2025.