Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Gin & Tonic a iné dokonalé kombinácie s ginom
Spríjemnite si večer osviežujúcou kombináciou ginu s tonikom. Klasický gin & tonik je ľahký a svieži drink. Naučte sa, ako si doma vyrobiť dokonalý kokteil a osviežte túto kombináciu niečím novým. Ponúkame vám návody a receptúry na najlepšie kombinácie s ginom.
Klasické ingrediencie pre Gin & Tonic sú gin, citrón/limetka, ľad a tonik. Postupujte presne v tomto slede, teda tonik sa pridáva ako posledný. Svoj drink si však môžete domiešať ovocím, zeleninou, osladiť ale aj okoreniť. Poďme sa pozrieť na pár receptúr s ginom a to nielen s tonikom!
Gin & Tonic s ginom Pink 47
Osviežte sa s lahodným drinkom s ginom Pink 47. Je to veľmi jednoduché.
- Gin Pink 47
- Tonic Erasmus
- Citrón
- Škorica
- Ľad
Noce Negroni
Pripravte si doma úžasné Noce Negroni! Tentokrát sa kombinuje Gin a Vermuth.
- Koval Dry Gin
- Vermouth Casoni
- Campari
- Kôra pomaranča
- Ľad

Namiešajte si letné drink s bazovým sirupom Monin Elderflower, je výborný v kombinácii s Proseccom alebo s ginom. Monin sú nealkoholické sirupy, ktoré sú vyrobené z najkvalitnejších prírodných ovocných a rastlinných vysoko koncentrovaných výťažkov.
Elderflower Gin
Vlejte do šejkra na ľad po 50 ml ginu (my sme použili Pink 47), citrónovej šťavy a bazového sirupu Monin a dôkladne pretraste. Prelejte do pohára, dolejte proseccom a pridajte zopár čerstvých kociek ľadu. Budete príjemne prekvapení ladnou súhrou chutí.
Gin so zázvorovým pivom
- 5cml Kimerud Hillside Gin
- 200 ml zázvorové pivo
- Plátok limetky
- Ľad
Inšpirujte sa: Namiešajte si cocktaily s ginom Kimerud
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.


