Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Distribúcia kávy Lavazza - exkluzívny distribútor pre Slovensko
Káva Lavazza je súčasťou kávovej histórie už 124 rokov a vďaka svojej vynikajúcej kvalite, inováciám, pokroku a zodpovednému podnikaniu sa za ten čas rozšírila do celého sveta. Dnes je Lavazza prítomná prostredníctvom vlastných pobočiek a sieti distribútorov vo viac ako 90 krajinách sveta a ročne svojim zákazníkom servíruje vyše 27 miliárd šálok kávy.
Výhradnú distribúciu kávy Lavazza pre SR zabezpečuje Corner & Co.

Lavazza pre všetkých
Spoločnosť Corner & Co., ktorá stojí za eshopom Wineplanet.sk, zabezpečuje už od roku 2000 aj autorizovanú a výhradnú distribúciu kávy Lavazza do všetkých predajných kanálov na Slovensku.
Kávu dodávame pre hotely, reštaurácie, kaviarne, bary, firmy, supermarkety, rôzne retailové reťazce a predávame na eshope www.wineplanet.sk. Firma si zakladá na vysokom štandarde predajného a popredajného servisu, aby si mohli zákazníci vychutnať kávu najvyššej kvality vo všetkých kútoch našej krajiny. Na Slovensku sa ročne predá približne 60 miliónov porcií/šálok kávy a Lavazza je v predajoch a znalosti na Slovensku č. 1 medzi prémiovými značkami kávy.
Káva pre sektor HORECA - pre gastro sú určené kávy z barovej edície, ktoré sa vyznačujú mimoriadnou kvalitou a rôznorodosťou. Každý klient si podľa svojich chuťových preferencii a požiadaviek svojich zákazníkov dokáže vybrať spomedzi množstva kávových zmesí tú najvhodnejšiu.
Samozrejmosťou je aj technologické zabezpečenie pre prípravu kávy (kávovary, mlynce, etc.). V prípade, že máte záujem o kávu Lavazza pre svoju prevádzku, neváhajte nás kontaktovať tu.
Najpopulárnejšie kávy pre HORECa – hotely, reštaurácie, kaviarne
Lavazza KAFA Forest
KAFA FOREST COFFEE, 100% ARABICA 500G, PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA
Kafa je jednou z najlepších káv na svete. Pochádza z prvého kávovníka, ktorý spontánne rastie v etiópskych lesoch. Obyvateľstvo tu po celé generácie vydávalo tajomstvá na ochranu rastlín a zber ich vzácnych plodov. Vzácna káva, výnimočná a vyvážená; vyznačuje sa intenzívnou kvetinovou vôňou, dochuťou medu a ďatlí so zrelými čerešňovými tónmi. Prečítajte si článok o káve Kafa.
Lavazza Alteco Organic
ALTECO ORGANIC PREMIUM BLEND, 60% ARABICA /40% ROBUSTA 1KG, PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA
Káva Alteco vďaka 100% organickej produkcii vytvára konsenzus v otázkach chutí a ohľaduplnosti k životnému prostrediu. Ponúka sladké a elegantné espresso so zamatovou krémou a pretrvávajúcimi arómami, v pozadí je cítiť med a ovocie s pikantným končekom horkého kakaa.
Lavazza Top Class
TOP CLASS, 1KG, 50% ARABICA, 50% ROBUSTA, PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA
Vyvážená zmes Arabicy a Robusty, pozostáva z výberu ázijskej kávy v kombinácii s aromatickou kávou zo Strednej Ameriky a lahodnou brazílskou kávou. Je to stredne pražená káva a vyznačuje sa excelentnou chuťou. Táto zmes je vo vyrovnanom pomere Arabica 50 % a Robusta 50 %.

Lavazza Tierra Selection
TIERRA SELECTION 100% ARABIKA, 1 KG, PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA
Výnimočná zmes so sladkými a jemnými arómami kvetov a čerstvého ovocia s náznakmi čokolády. 100% Arabika nadštandardnej kvality z horských oblastí Brazílie, Hondurasu, Peru a Kolumbie.
Obsahuje kávové zrná z plantáží certifikovaných neziskovou ekologickou organizáciou Rainforest Alliance, ktorá bojuje za zachovanie biodiverzity, ako aj trvalo udržateľné pestovateľské metódy a zdroje.
Lavazza Gran Espresso
GRAN ESPRESSO, 1KG, 40% ARABICA, 60% ROBUSTA, PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA
Kávová zmes s dominanciou pranej a nepranej Robusty a Arabicy. Stredne pražená káva so silnou, bohatou a intenzívnou chuťou. Korenistá a čokoládová príchuť. V tejto zmesi dominuje Robusta 60 %, Arabica je zastúpená 40 %.
Lavazza CREMA e AROMA
ESPRESSO CREMA E AROMA 60% ROBUSTA, 40% ARABICA, 1KG, PRAŽENÁ ZRNKOVÁ KÁVA
Lavazza Crema e Aróma espresso je obľúbená a vyhľadávaná káva pre všetkých, ktorí majú radi espresso i capuccino. Obsahuje zmes zŕn z 40% Arabiky a 60% Robusty, ktoré dohromady vytvárajú silnú, aromaticky plnú a dlho pretrvávajúcu chuť s hustou cremou.
Inovatívna Lavazza
Už od svojho počiatku Lavazza prichádzala s inováciami, moderným marketingom a snahou byť najlepším v odvetví. Preto sa neobmedzuje len na kvalitnú produkciu kávy, ale investuje čas a úsilie do rozvoja produktov a efektívnej komunikácie.
Nové možnosti využitia kávy priniesol rok 2001, keď Lavazza v snahe ponúknuť svojim zákazníkom kávu aj v iných podobách, začala spolupracovať so španielskym šéfkuchárom Ferranom Adria. Spojením jeho kreativity a hlbokej znalosti kávy odborníkov Lavazzy pretransformovalo kávu do krémov, omáčok, peny, zmrzliny, či želé. Jedlo sa tak stalo novým prostriedkom ako si vychutnať chuť pravého talianskeho espressa.
V roku 2012 Lavazza priniesla na trh program Lavazza EspresSOunique. Zákazníci si mohli vychutnať okrem klasického espressa aj mnohé zaujímavé kávové receptúry tradičných ale aj absolútne originálnych kombinácií chutí a zloženia. Dodnes je na Slovensku, ale aj v zahraničí populárne Lavazza Cremespresso, ktorým sa môžu zákazníci osviežiť v letných mesiacoch.
V súčasnosti je oddelenie Výskumu a vývoja spoločnosti Lavazza inkubátorom kreatívnych nápadov. Medzi posledné inovácie patrí ISSpresso, ktoré vyvinuli v spolupráci s technologickou firmou Argotec. Jedná sa o prístroj, ktorý prináša espresso do vesmíru a umožňuje astronautom vychutnávať si každodenný rituál kávy aj mimo Zeme.
Ďalším krokom vpred je vyvinutie kompostovateľných kapslí, ktoré sú v súlade s aktuálnymi ekologickými trendami a kultúrou zero waste, kedy sa kapsula po použití na prípravu kávy stáva prirodzenou súčasťou kompostu.
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.




