Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Súťaž o balíčky vín a darčeky Nichta
V čase od 17. 5. do 9. 6. prebiehala súťaž o balíček Nichta, ktorý je plný chutí a krásnych darčekov. Celkovo sme hrali o 6 balíčkov vína Nichta a ku každému balíčku víťazovi pribalíme aj štýlové vínne ponožky. Do súťaže ste sa mohli zapojiť nákupom vín Níchta.
Dňa 11. 6. 2024 prebehlo žrebovanie a máme tu 6 výhercov!
Výhercovia
1. Michal Gav....i z Bratislavy
2. Dávid Ne...c z Bratislavy
3. Katarína K....á z Popradu
4. J. Dan...á z Banskej Bystrice
5. Juraj Ši...ý z Bratislavy
6. Benedikt B.... z Bratislavy
Výhercov sme kontaktovali emailom, blahoželáme a ďakujeme všetkým, čo sa zapojili!
Objavte srdce Tekova
Vinárstvo Nichta je moderné rodinné vinárstvo sídliace v srdci vinárskeho regiónu Tekov v Čajkove od roku 1997. Bohatá história Tekova a jej pestré členenie prinášajú mnoho skvelých slovenských odrôd ako Pesecká leánka, Devín či Dunaj, ktoré podporuje aj vinárstvo Nichta. Majiteľ, vinár a vinohradník Branislav Nichta so svojou rodinou verí, že kľúčom ku kvalitnému vínu sú ich vlastné vinohrady, ktoré sa nachádzajú v blízkosti vinárstva.
Vína Nichta sú komplexné a plné s výrazným terroirárnym profilom a odrodovou charakteristikou. To, že kvalita pre vinárstvo znamená všetko, je podložené úspechmi vín na súťažiach doma aj v zahraničí. Vína prezentujú v troch úrovniach Classic, Terroir a Signature verné svojim terroir.
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.




