Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Vyhrajte čajový set Damman Fréres
Zapojte sa do súťaže o čajový set Damman Fréres. Stačí, keď si kúpite aspoň jeden čaj tejto francúzskej značky a ste v hre, šanca vyhrať je vysoká!
Hráme do konca novembra o čajník, dve šálky a misku s logom Damman Fréres.
Ukázať všetky čaje Damman Fréres.
Ako sa zapojiť do súťaže?
Do súťaže sa zapojíte nákupom aspoň jedného čaju Damman Fréres od 1.11. do 31.11.2022, nakúpiť môžete na stránke wineplanet.sk alebo v niektorej z našich predajní. Dňa 5.12. vyžrebujeme víťaza setu, ktorý obsahuje čajník, dve šálky a misku Damman. Pravidla súťaže.
5.12. - súťaž ukončená - výherkyňa paní Chudadová.
Ukázať všetky čaje Damman Freres.
O Dammann Fréres
Čaje a čajové zmesy Dammann Fréres z Francúzska patria medzi tie najlepšie na svete. Príbeh čajov Dammann siaha do roku 1692, kedy francúzsky kráľ Ľudovít XIV pridelil Francoisovi Dammann privilégium predávať čaj vo Francúzsku. Pán Dammann bol známy nielen vďaka monopolu na čaj, patril aj k najscestovanejším mužom doby. Vďaka svojím cestám do Indie, Číny, Kórey, Vietnamu, Japonska, či Srí Lanke privážal do Francúzska najexkluzívnejšie čaje, ktoré potom miešal s kvetmi, sušeným ovocím, koreninami, či inými prírodnými zložkami.
Jeho potomkovia v tradícii pokračovali a v roku 1925 bratia Robert a Pierre Dammann založili obchod Dammann Freres. Bol to práve Dammann Fréres, kto v roku 1980 vyvinul čajové vrecúško z priehľadného textilného materiálu, ktorý chráni čajové lístky pred vonkajším prostredím a umožňuje vyniknúť všetkým chutiam čaju v praktickej podobe.


Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.


