Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Vyhrajte degustáciu vo vinárstve Golguz
Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Golguz. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jedinečný zážitok pre seba a svojich priateľov. Stačí, ak si na e-shope alebo v predajniach WinePlanet zakúpite aspoň jedno víno z portfólia Golguz a ste automaticky v hre.
Blahoželáme víťazovi, pánu Juraj Sl...k zo Stupavy, ktorého sme kontaktovali emailom.
Výherný balíček zahŕňa: Degustáciu vín Golguz a prehliadku pivnice s občerstvením pre 6 osôb. Vinárstvo sa nachádza v Hlohovci v areáli sídla spoločnosti Panonia Winery, s.r.o. Termín degustácie je možné zvoliť na základe dohody s vinárstvom.
Golguz
Vinárstvo Golguz patrí do hlohoveckého terroiru, tvoriaceho významnú časť Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Golguz obhospodaruje celkovú výmeru 230 ha vinohradov a patrí k najväčším vinohradníkom v rámci Slovenska.
Vinohrady sa nachádzajú medzi obcami Bojničky a Dvorníky, sú súčasťou plôch patriacich poľnohospodárskej spoločnosti FOOD FARM, s.r.o. V roku 2007 vznikla v spoločnosti divízia vinárstva pod obchodnou značkou Golguz, čo je historický názov Hlohovca. Vinárstvo má rekordný počet vín umiestnených v Národnom salóne v Bratislave a titul Vinárstvo roka 2015 a 2017 - viac v článku vinárstvo Golguz postavilo latku vysoko. "Najlepšou vizitkou sú spokojní zákazníci. Máme pozitívnu spätnú väzbu a to nás nesmierne teší, ale aj zaväzuje,“ uviedol Miloš Holík.
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.






