Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
 
		Ďalšie ocenenia pre vína Emiliana
Prestížny britský kritik vína Tim Atkin pozitívne ohodnotil vína značky Emiliana. Toto čilské vinárstvo je najväčším organickým vinárstvom sveta, už štvrtý krát po sebe.
Spoznajte vinárstvo v znamení prírody Emiliana z Chile.
Majster hodnotí
Vo svojej najnovšej správe zdôrazňuje Tim Atkin vysokú úroveň a kvalitu organických a biodynamických vín Emiliana.
Tento „Master of Wine“ udelil 94 bodov pre biodynamickú ikonu vinárstva s názvom Gê (2016) a 94 bodov pre víno VIGNO (2017). Atkin navštívil štát Los Robles v decembri 2019, kde ho privítala vinárka Noelia Orts.
„Emiliana preukázala konzistenciu v kvalite produkovaných vín. Sme spokojní, pretože to potvrdzuje naše obrovské nasadenie a každodennú prácu vo vinici a v pivnici,“ vyjadrila sa Noelia.
Organické víno Coyam 2017 bolo ocenené 93 bodmi; Signos de Origen Carmenere 2017 s 93 bodmi; Signos de Origen Syrah 2017 s 92 bodmi a Novas Carmenere 2018 s 91 bodmi.
Carmenere je top
„Skóre ukazuje, že odroda Carmenère je špecialitou značky Emiliana. Okrem Signos de Origen a Novas, má vysoké hodnotenie aj Coyam a Gê, ktoré majú vysoké percento tejto odrody.
Takže môžeme povedať, že Emiliana vykazuje správne zaobchádzanie práve z hroznom tejto odrody,“ uzatvára Noelia.
Tim Atkin má 33 rokov skúseností vo vinárskom priemysle. V súčasnosti píše pre vínne časopisy, akými sú Harpers, Decanter, Gourmet a Traveler. Podľa Noelie má Atkin hlboké vedomosti o vínach z celého sveta, „potvrdzuje tiež fakt, že naša práca nie je len o objeme, ale aj o kvalite a výnimočnosti ekologických prémiových vín.“
Ďalšie články
 
		Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
 
		Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
 
		Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.



 
						 
				 
				 
				

