Postup
1. Hovädzie mäso nakrájame na väčšie kocky. Osolíme, okoreníme a do zlatista opečieme ( ja som použila tlakový hrniec ) v hrnci na rozohriatom rastlinnom oleji alebo masti.
2. Opečené mäso vyberieme a v tom istom hrnci orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu a 3 strúčiky cesnaku na plátky.
3. Potom pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska, zeler nakrájaný na drobno. Orestujeme krátko asi 5 minút.
4. Kukuričným škrobom posypeme zeleninu a premiešame ju, aby sa rovnomerne rozložila.
5. Takto dusíme zeleninu zhruba 2 minúty. Prilejeme víno do hrnca a asi 3 minúty povaríme, aby sa z neho odparil alkohol.
6. Potom pridáme vývar, paradajkový pretlak, tymian a bobkový list. Mäso vrátime do hrnca a premiešame.
7. Zakryjeme hrniec a necháme ragú dusiť na miernom ohni do zmäknutia mäsa. V tlakovom hrnci 1,5 hodiny, v klasickom hrnci 2 až 3 hodiny.
8. Posledných 30 minút pred dovarením ragú si spravíme hokkaido halušky.
9. Menšie hokkaido aj so šupkou pokrájame na väčšie kocky a dáme variť asi na 15 minút. Po uvarení zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
10. Rozmixujeme dohladka. Z pyré, múky, vajíčka, vody a zo soli vymiešame cesto tak, aby sa oddeľovalo od misy.
11. Do veľkého hrnca dáme variť vodu, ktorú osolíme. Pomocou haluškára do vody pasírujeme halušky, ktoré varíme asi 2-3 minúty.
12. Po uvarení ich zlejeme a opláchneme studenou vodou, aby sa nepolepili. Môžeme ich poliať maslom.
Servírovanie: Hovädzie ragú servírujeme na tanieri spolu s haluškami, ktoré si ozdobíme žeruchou.