Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Koval - nový rozmer whiskey
Spoločnosť Koval sa zaoberá výrobou spiritov od roku 2008 a získala viac ako 100 medzinárodných ocenení. Okrem čisto organickej whiskey, likérov a iných destilátov vyrába organický, grain-to-glas gin, v prvej pálenici v Chicagu po roku 1800, po prohibícii.
21. 5. oslavujeme Svetový deň WHISKY s akciou -10% na všetky whisky a produkty Koval. Použite kód KOVAL v košíku.
Zakladatelia firmy Koval, Robert a Sonat Birneckerovci, sa rozhodli zavesiť svoju kariéru na klinec a priniesť tradíciu rakúskej rodiny do Spojených štátov. V začiatkoch podnikania sa rozhodli byť verní procesu výroby bio destilátov. Ich ideou bolo priniesť nový rozmer aj do sveta whiskey a dopriať tomuto destilátu nový, čistejší a ľahší štýl s rozpoznateľným rukopisom. Robert Birnecker, hlavný technológ a riaditeľ firmy, je dnes jedným z najvýznamnejších expertov v USA a medzinárodne známym konzultantom. Prostredníctvom konzultácií s Kothe Distilling Technologies pomohol založiť stovky nových destilériek po celom svete
Koval verí, že tie najlepšie spirity musia pochádzať z najlepších ingrediencií. Každý krok procesu je podrobne monitorovaný a riadený spoločnosťou Koval od získavania zozbieraných obilnín od dôveryhodných farmárov, mletia, destiláciu, zrenia a plnenia do fliaš. Všetky enzýmy a kvasinky, ktoré používajú, sú tzv. „non-GMO. Voda pochádza z jazera Michigan a pred použitím prechádza komplexným procesom čistenia za použitia prírodnej uhlíkovej metódy. Všetky whiskey z produkcie firmy sú takzvané „single barrel“. Zrejú v 30 galónových (113,55l) vypálených sudoch, na každej fľaši sa nachádza číslo príslušného sudu. Aj vďaka tomu sa whiskey Koval dostala na popredné miesta amerických malosériových nezávislých výrobcov alkoholu. Každý zo sudov sa použije len jedenkrát, aby whiskey, ktorá v nich zreje, získala z dubového dreva čo najplnšie chuťové a aromatické vlastnosti.
Každá jedna fľaša z produkcie tejto firmy je certifikovaná ako „Certified Organic by Midwestern Organic Services Association (MOSA)“, ako aj Kosher certifikovaná Ortodoxnou úniou (OU).
Poznajte Koval whisky
Koval Rye Whiskey Organic - Je vyrobená zo 100% bio raže. Prekvapivo svieža a ľahká whisky s jemnými a sladšími tónmi javora a cukrovej kukurice, ktorá končí klasicky korenistým záverom. Skvele funguje v klasických kokteiloch ako je Manhattan, Sazerac alebo Scofflaw, kde jej korenistosť vyvažuje sladkosť ostatných ingrediencií.
Koval Millet Whiskey Organic - Koval je prvou destilérkou v USA, ktorá používa proso vo svojich whiskey. S rmutom zo 100% prosa v spojení s charakteristickou destilačnou technikou. Organická, single barel a prirodzene bezlepková. Zreje v nových sudoch z amerického duba z Minesoty. Chuť definujú tóny orechov a vanilky s čistým a záverom.
Koval Four Grain Whiskey Organic - Táto whiskey sa destiluje zo sladového jačmeňa, ovsa, raže a pšenice. Zrná pochádzajú z miestneho ekologického poľnohospodára kolektívu na Stredozápade. Táto whiskey dozrieva v silne vypálených nových dubových sudoch z Minnesoty. Perfektné popíjanie priamo alebo s jednou kockou ľadu. Malosériová, nefiltrovaná.
Koval Bourbon Whiskey Organic - Zmes tvorí 51 % kukurice a 49 % proso. Nezvyčajná kombinácia. Poskytuje tóny mangového chutney a vanilky s pikantným karamelovým záverom. Záver má pikantno karamelový s jemným náznakom tabaku na špičke jazyka. Malosériový, organický, nefiltrovaný, sigle barrel bourbon.
Koktaily s Koval whisky
KOVAL FASHIONED
Koval Bourbon
sirup
bitter
Suroviny zmiešame, nalejeme na ľad a ozdobíme pomarančovou kôrou.
SUMMER DAY LEMONADE
Koval Bourbon
citrónová limonáda
Suroviny nalejeme na ľad a podávame s plátkom citróna alebo mäty.
BLACKBERRY KICK
Koval Rey Whiskey Organic
citrónová šťava
sirup
4 černice
vetvička mäty
Zmiešame všetky ingrediencie okrem whiskey. Potom pridáme whiskey a pretrepeme s ľadom. Precedíme a podávame na ľade s černicami a mätou ako ozdobu.
SWEET SCOUNDREL
Koval Rey Whiskey Organic
suchý vermút
citrónová šťava
grenadína
pomarančový bitter
Suroviny pretrepeme s ľadom. Precedíme a podávame ozdobené citrónovou kôrou.
Ďalšie články

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.

Keď sa povie Záhorie, milovníkom vína sa okamžite vybaví Skalický rubín – červené víno s jedinečným charakterom, ktorého pôvod je viazaný na vinohradnícku oblasť okolo Skalice. A práve toto víno tvorí srdce ponuky Vinárstva Tureček z Vrádišťa.