Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
Novinka v našej ponuke BIO vinárstvo Zillinger z Rakúska
Veľmi radi by sme vám predstavili novinku v našej ponuke. Rakúske vinárstvo Zillinger sa nachádza iba polhodinu autom od Záhorskej Novej Vsi. Jeho Veltlíny sme si zamilovali na prvé ochutnanie a preto sme radi, že vám ich môžeme odporúčať a ponúkať.
Bio vína z Rakúska
Herbert je mladý a ambiciózny vinár z malebnej dedinky Ebenthal. Má svojský pohľad na život a aj na tvorbu svojich vín. Vína vyrábané v jeho pivnici sú nekompromisné a čisté s nádychom elegancie a mohutnosti. Toto všetko je dosiahnuté len dôslednou prácou vo vinohradoch, ktoré má Herbert pod BIO certifikáciou.
Spoločne zo svojou manželkou Carmen obhospodaruje 12ha viníc zložených z černozeme a sprašu. Vinice má v oblasti Wienviertel, na ktorých pestuje spolu 7 odrôd s dominanciou Veltlínu zeleného. Je chvályhodné, že dokázal spojiť modernosť s tradíciami a dnes fľaškuje BIO vína z tradičných odrôd a výlučne so screw cap uzávermi.
Vína sú označené v štyroch edíciách a to Neuland, Horizont, Lagenselektion a veľmi limitovanou Edition »Z«. Jeho vína sú pravidelne umiestňované v časopise Falstaffa ako vína, ktoré sú nesmierne dobrým spoločníkom k dobrým pokrmom Rakúsko – Uhorskej kuchyne.
Všetky vína Zillinger nájdete v našom eshope.


Ďalšie články
Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.
Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Frtus Winery. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jedinečný zážitok pre seba a svojich priateľov. Stačí, ak si na e-shope alebo v predajniach WinePlanet zakúpite aspoň jedno víno z portfólia Frtus Winery a ste automaticky v hre. Súťaž trvá do 13.11.2025. Výhercu vyžrebujeme 14.11.2025.



