Vedeli ste, že na južnej Rhône je len jedna apelácia, kde sa môžu vyrábať suché vína z jednej odrody? Zaujíma vás dôvod, prečo vína z južnej Rhôny stoja oveľa menej než napr. vína z Burgundska a pritom majú porovnateľnú kvalitu? Alebo túžite ochutnať jeden z najlepších Tavelov v súčasnosti? To všetko a ešte niečo na viac ste sa mohli dozvedieť počas novembrového semináru „Vína južnej Rhôny“, ktorý bol pripravený v spolupráci s Asociáciou Somelierov Slovenskej Republiky.
Objavte výnimočný gin Ginjoy
Ak hľadáte novú výnimočnú chuť ginu, nezabudnite sa pozrieť na našu novinku - slovenský výrobok s názvom Ginjoy.
Tento gin je stvorený pre tých, ktorí ocenia kvalitu a dokonalú harmóniu chutí. Ginjoy oslavuje radosť zo života a potešenie z každodenných okamihov. Najlepšie si ho vychutnáte samostatne alebo s osviežujúcim tonikom. Enjoy pure joy. Enjoy Ginjoy.
Vyrobené na Slovensku
Pri výrobe bolo použitých až 18 ingrediencií, ktoré tvoria široké spektrum chutí a to všetko v dokonalom harmonickom vyvážení. Gin sa pýši viacerými medzinárodnými oceneniami a medailami na World and Spirit Competition v San Franciscu. Jeho vysokú kvalitu potvrdzuje aj certifikát Kosher.
Producentom tohto ginu je Zizak s.r.o. s výrobou v Poprade. Ginjoy vznikol v úzkej spolupráci s výrobcom ako privátna značka spoločnosti Corner. Ginjoy upúta aj svojím dizajnovým prevedením, ktoré odráža hravosť a chute samotného ginu. Potlač je realizovaná priamo na sklo po celom obvode fľaše. Unikátne spracovanie a krásny dizajn podčiarkuje výnimočnosť tohto ginu.
Ocenenia ginu Ginjoy:
SAN FRANCISCO WINE COMPETETION 2022 - bronzová medaila
WORLD AND SPIRIT COMPETITION New York 2021 - strieborná medaila
CRAFT DISTILLERS SPIRITS COMPETITION California 2019 - strieborná medaila
WORLD AND SPIRIT COMPETITION New York 2019 - strieborná medaila
WORLD AND SPIRIT COMPETITION New York 2017 - bronzová medaila
Originálna výroba, originálna chuť
Samotný technologický proces výroby prebieha v dvoch nezávislých rovinách. Prvou rovinou je výroba destilovaného liehu, ktorý slúži ako základ pre gin. Druhou rovinou je výroba ginového koncentrátu, ktorý sa vytvára pomocou macerácie 18 rôznych druhov bylín a korenín. Každá zložka sa maceruje extra, v odlišnej koncentrácii liehu a v odlišných časových reláciách. Potom sa všetky tieto maceráty spoja a destilujú rektifikáciou, čím vznikne vysoko kvalitný ginový koncentrát. Tento koncentrát sa následne blenduje s destilovaným liehom, aby sa dosiahla skutočne unikátna chuť a aróma.
Pre vytvorenie ešte dokonalejšieho produktu s bohatšou chuťou, sa následne do ginu pridávajú exkluzívne destiláty. Medzi ne patrí destilát hurnikaki, mandarinky a kiwi. Každá z týchto zložiek prispieva k výnimočnej a nezameniteľnej chuti Ginjoy. Po dokončení blendovania nasledujú ďalšie operácie, ako je vymrazenie, špeciálne filtrovanie a frekvenčná úprava. Tieto kroky zaručujú, že gin dosiahne svoju výnimočnú kvalitu a zaradil sa tak medzi špičkové giny na svete.
Samotný aj do drinkov
Ak sa teda chcete potešiť výnimočnou chuťou ginu, neváhajte vyskúšať Ginjoy. Objavte radosť a výnimočnosť v jednom pohári a nechajte sa uniesť týmto unikátnym slovenským výrobkom. Môžete si ho vychutnať samostatne, aby ste si naplno vychutnali jeho jedinečnú chuť, alebo si ho môžete naliať s osviežujúcim tonikom. Buďte pripravení na nový zážitok a potešte svoje zmysly s Ginjoy.
Ďalšie články
Poetree’s je nová fine-diningová reštaurácia v Grand Hoteli Permon**** v Podbanskom, priamo pod majestátnym Kriváňom. Hostia tu môžu ochutnať degustačné menu – počas týždňa kratšie 5-chodové a v sobotu až 9-chodové – a zároveň sledovať prípravu jedál v otvorenej kuchyni, čo vytvára živú a pôsobivú atmosféru. Kuchyňu vedie šéfkuchár Igor Janiga, ktorý spolu s tímom pripravuje gastronomické zážitky, ktoré si hostia naozaj dlho pamätajú.
Rozhovor so somelierkou reštaurácie Barborou Poláchovou.
Červená farba je farbou Vianoc a častejšie, i kvôli chladnejšiemu zimnému počasiu, inklinujeme v tomto ročnom období k červenému vínu. Aké by malo byť vianočné víno?
Vianočné víno by malo byť vínom, pri ktorom sa dá tráviť čas. Vianočné víno by malo byť vínom, o ktoré sa oplatí podeliť sa s rodinou. Nie je dôležitý názov, cena ani body vína; je dôležité, čo konkrétne víno znamená pre vás a vašich najbližších.
Rum je pravdepodobne najrozmanitejším destilátom na svete. Na rozdiel od škótskej single malt whisky, koňaku alebo tequily, rum nie je výsadou jedného národa.
Rum patrí k tým typom darčeka, ktorý má dušu — je elegantný a má svoj príbeh. Je to nápoj ktorý si vychutnávajú milióny ľudí na svete. Avšak je určený pre tých, ktorí vedia oceniť kvalitu, pôvod a čas.





