Budúce trendy a vývoj Prosecca
25. 06. 2024V dynamickom svete vín dochádza k výraznému posunu, pričom šumivé vína, najmä Prosecco, získavajú srdcia spotrebiteľov po celom svete. Prosecco sa vďaka svojej osviežujúcej chuti a dostupnej cene stalo obľúbenou voľbou medzi milovníkmi vína. Toto talianske šumivé víno v priebehu rokov získalo na popularite a všímajú si ho nielen spotrebitelia. Očakáva sa, že globálny trh Proseccom bude medzi rokmi 2024 a 2032 rásť značným tempom.
5 letných Rosé koktailov
20. 06. 2024Ružové víno a slnečné lúče idú ruka v ruke. Popularita ružových vín v posledných rokoch vo svete stúpa a získava si čoraz viac priaznivcov, či už vo forme šumivých alebo tichých vín. Prinášame vám päť osviežujúcich koktailov, ktoré si môžete pripraviť s ružovým vínom.
Jedno z najstarších vinárstiev v Alto Adige –Tiefenbrunner
19. 06. 2024Vinárstvo Tiefenbrunner bolo založené v roku 1848. Za svoj názov vďačí starobylému zámku, ktorý je dnes známy ako domov rodiny Tiefenbrunnerov. Vinárstvo sa nachádza v dedinke Entiklar, v mestečku Kurtatsch, ktoré sa nachádza v juhotirolskej provincii Bozen uprostred úžasných talianskych Álp. Tiefenbrunner vyrába viac ako 20 druhov kvalitných vín a o každú fľašu sa stará skúsený vinár a majiteľ Christof Tiefenbrunner. Vlajkovou loďou Tiefenbrunnera je Müller-Thurgau „Feldmarschall“.
Letné koktaily s ginom
17. 06. 2024Gin je bezpochyby jedným z najuniverzálnejších destilátov. Leto sa začína, vyťažte maximum z teplého počasia s jedným z našich ginových koktailov. Najlepšie letné koktaily od klasických až po jedinečné a osviežujúce.
Zápisky z MasterClass Špalek Kraví hora
17. 06. 2024Pred-prázdninový MasterClass patril vínam z Kraví hory rodinného vinárstva Špalek, ktoré sídli v Novom Šaldorfe u Znojma. Vinárstvo definuje svoju predstavu o ideálnom víne pomocou jedinečného terroiru Kraví hora a ekologického prístupu pestovania viniča. Vína nám predstavil osobne Marek Špalek spolu so somelierom Rasťom Šutákom. V rámci MasterClass sme ochutnali osem zaujímavých vín, ktoré charakterizujú lokalitu Kraví hora „na spôsob“ Špalkov.




