Aké víno k hubám
Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte buď nad zladenými alebo kontrastnými chuťami a textúrami a nad harmóniou intenzity pokrmu a vína.
Inšpirujte sa výberom vín od someliérky, tipy na párovanie vína a jedál s hubami nájdete na blogu.
Top vína Pinot Gris a Blanc
			Pinot alebo ako ho po slovensky nazývame Rulandské, má svoj pôvod vo Francúzsku. Patrí do skupiny burgundských odrôd spolu s odrodou Chardonnay. Pinot Blanc a Gris vznikli mutáciou odrody Pinot Noir.
Pozrite si výber tých najlepších Pinotov, ktoré vybral náš someliér.
Prečítajte si viac na našom blogu: Pinot na bielo i šedo
		
		
			Čítať viac >
		
	Top vína odrody Veltlínske zelené
			Veltlínske zelené je najrozšírenejšou muštovou bielou odrodou na Slovensku. Najväčšie výsadby sa nachádzajú v Malokarpatskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. V susednom Rakúsku sa Veltlín nazýva Grüner Veltliner a pestuje sa hlavne dolnom Rakúsku /Wachau, Kamptal, Kremstal/ a v severnej časti Burgenlandu. Vína z tejto odrody ponúkajú všetky úrovne kvality od ľahkého Veltlínu s príjemnou kyselinkou až po vína, ktoré dokážu vyzrievať aj niekoľko…
		
		
			Čítať viac >
		
	Digestiv
			Na záver stolovania je servírovaný digestív, ktorý má za úlohu napomôcť nášmu tráveniu. Môže byť servírovaný aj k poslednému chodu. Digestív má vyšší obsah alkoholu a je výborným partnerom ku kvalitnej cigáre alebo ku kúsku vysoko percentnej horkej čokoláde. Veľmi populárnym digestívom je koňak, rum alebo whisky, na Slovensku sú to ovocné destiláty. Ako digestív môže byť servírované aj portské víno alebo sherry.
Nižšie nájdete tipy od someliérky na vhodný digestív. Prečítajte si aj…
		
		
			Čítať viac >
		
	Exkluzívne vína
			Každá vinohradnícka oblasť disponuje jedinečnými klimatickými podmienkami, ktoré v spolupráci s človekom umožňujú vzniknúť vínam s …
		
		
			Čítať viac >
		
	Aké víno k hubám
			Huby sú skvelým spoločníkom mnohých vín a existuje veľa smerov, ktorým sa môžete vydať. Tu platí obvyklá rada pre párovanie vína a jedla. Premýšľajte…
		
		
			Čítať viac >
		
	Top vína Pinot Gris a Blanc
			Pinot alebo ako ho po slovensky nazývame Rulandské, má svoj pôvod vo Francúzsku. Patrí do skupiny burgundských odrôd spolu s odrodou Chardonnay.…
		
		
			Čítať viac >
		
	Top vína odrody Veltlínske zelené
			Veltlínske zelené je najrozšírenejšou muštovou bielou odrodou na Slovensku. Najväčšie výsadby sa nachádzajú v Malokarpatskej a …
		
		
			Čítať viac >
		
	Digestiv
			Na záver stolovania je servírovaný digestív, ktorý má za úlohu napomôcť nášmu tráveniu. Môže byť servírovaný aj k poslednému chodu. Digestív má vyšší…
		
		
			Čítať viac >
		
	


 
						 
				 
				 
				 
		 
		