Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.

Ako pripraviť originálny PUNČ a iné horúce nápoje
Pripravili sme si pre vás pár tipov na výborné jesenné drinky, ktoré vás zahrejú v tomto krásne sfarbenom jesennom počasí. K čoraz dlhším večerom sa lahodný punč výborne hodí. Receptov na punč nájdete určite neskutočné množstvo.
Tradičné, kde používate kvalitný čaj, domáci karamel, čerstvé ovocie a dobré víno s rumom a ich prípravu môžete využiť na večerný program s priateľmi. Moderné recepty, kde jednoducho zmiešate kvalitné suroviny a za 3 minúty sú hotové.
Práve preto sme v spolupráci so slovenskou firmou mMMm Vlčie sirupy namiešali pár jednoduchých ale originálnych receptúr na punč, varené víno, ale aj teplý jablkový shot. Všetky si ich pripravíte jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia. Práve ich sezónny sirup Spicy sme použili ako náhradu za rôzne zmesy korenín na varené víno a punč.
TIP: Nikdy neprehrievajte na príliš vysoké teploty ktoré spôsobujú znehodnocovanie alkoholu.

Slivkový punč
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Ako ozdobu môžete použiť sušené jablká a slivky.
Čučoriedkový punč
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Ako ozdoba výborne pôsobí lyžička čerstvého alebo mrazeného lesného ovocia.


Reya Punč
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Na ozdobu sme použili čerstvý pomaranč a džem z lesného ovocia.
Hot Marsen apple
Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Odporúčame podávať v objeme 0,05L ako teplý shot a dozdobiť sušeným jablkom a škoricovým cukrom.

Varené víno
Ak vám srdce plesá pri predstave šálky vareného vína, skúste ho opäť pripraviť so sirupom Spicy, ktorý nahradí rôzne koreniny, ktoré ste bežne používali.

Pripravíte ho jednoduchým zmiešaním ingrediencií a následného zohriatia na 70°C. Ako ozdobu môžete použiť pomaranč a škoricu.
Ďalšie články

Keď sa povie Záhorie, milovníkom vína sa okamžite vybaví Skalický rubín – červené víno s jedinečným charakterom, ktorého pôvod je viazaný na vinohradnícku oblasť okolo Skalice. A práve toto víno tvorí srdce ponuky Vinárstva Tureček z Vrádišťa.

Vyhrajte degustáciu pre 6 osôb vo vinárstve Golguz. Zapojte sa do našej súťaže a vyhrajte jedinečný zážitok pre seba a svojich priateľov. Stačí, ak si na e-shope alebo v predajniach WinePlanet zakúpite aspoň jedno víno z portfólia Golguz a ste automaticky v hre. Súťaž trvá do 30. septembra, preto neváhajte – skvelé vína Golguz a výnimočný vinný zážitok čakajú možno práve na vás. Víťaza žrebujeme 2.10.2025.

Úspech, ktorý chutí po čerstvých citrusoch - Víno roka 2025 v kategórii suché biele vína získal Müller Thurgau 2024 z vinárstva Golguz. Hlasovanie o túto cenu prebiehalo online a do súťaže sa zapojilo takmer 1 000 milovníkov vína – výsledok, ktorý ukazuje, že toto mladé biele víno si získalo širokú priazeň.