Nový Zéland je známy nielen krásnou prírodou a čistotou, ale aj kuchyňou, ktorá vychádza z darov mora, kvalitného mäsa a sviežeho ovocia. V spojení s tamojšími vínami vznikajú neopakovateľné chuťové zážitky. Prinášame vám päť typických jedál, ktoré si viete pripraviť aj doma, a odporúčania, ktoré vína Villa Maria sa k nim hodia najlepšie.

Je čas pre zimný koktail
Sladký, či korenistý, vonia tak lákavo. Prvý dúšok sa vám rozleje po celom tele. Zimné koktaily sú skutočne univerzálne, vďaka mnohým príjemným aspektom sa perfektne hodia pre každého. Ktoré koktaily sú vhodné pre chladnejšie počasie? Nasledujúci výber sme zostavili tak, aby ste si mohli pripraviť ideálny nápoj aj v mrazivých teplotách.
Teraz máme pre vás inšpiráciu, urobte si ružové varené víno s Reya Elementa Rosé!
Biele vianočné Mojito
Biele vianočné Mojito spája pikantnú chuť limetky a mäty s tropickými tónmi kokosu a rumu. Je to perfektný kokteil pre dospelých, ktorý sa podáva na všetkých sviatočných večierkoch.
Ingrediencie:
• 1 limetka (šťava z nej)
• 8 lístkov mäty
• 1 lyžica kryštálového cukru
• 3 lyžice bieleho rumu Caney rum Blanco rum 38%
• 100 ml kokosového mlieka
Na ozdobu
• granátové jablko
• lístky mäty
• škorica
Postup: Vo veľkom džbáne zmiešajte limetkovú šťavu, cukor a rozdrvené lístky mäty. Potom v mixéri zmiešajte biely rum a kokosové mlieko, kým zmes nebude mať hladkú konzistenciu. Ďalej ju zalejte mätovo limetkovou zmesou, premiešajte a nechajte vychladnúť. Pri podávaní rozdeľte ľad medzi poháre a každý pohár naplňte rovnomerne zmesou, ktorú ste práve pripravili. Nakoniec kokteil dolejte perlivou vodou a ozdobte lístkami mäty, semiačkami granátového jablka a škoricou.
Grog
Grob je najobľúbenejší vianočný nápoj najmä v našich zemepisných šírkach. Jeho príprava je naozaj jednoduchá.
Ingrediencie: /2 porcie/
• 400 ml horúcej vody
• 80 ml rumu Malteco Reserva Aňejo Suave 10YO 40 %
• 40 g hnedého cukru
• 2 plátky citróna
Postup
Rozdeľte rum a cukor do dvoch pohárov. Pridajte horúcu vodu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí, potom ozdobte plátkom citróna.
Bombardino
Bombardino je zimný taliansky nápoj, ktorý je populárny a často spojený so sezónou lyžovania. Tento hrejivý a krémový kokteil je obľúbený najmä v alpských lyžiarskych strediskách a je známy svojou bohatou, sladkou chuťou a schopnosťou zahriať v chladných zimných dňoch.
Ingrediencie: /2 porcie/
• 160 ml vaječného likéru Bombardino vaječný likér 14,8%
• 80 ml whisky Black Velvet Reserve 8YO 40%
• 40 ml brandy Romate Solera Reserva 36%
• 8 lyžíc trstinového cukru
• 400 ml horúceho mlieka
• 4 lyžice šľahačky
• mletá škorica
Postup
Zmiešajte vaječný likér s whisky, brandy a trstinovým cukrom. Pridajte horúce mlieko, mlieko najprv napeňte pre lepšiu textúru. Zmes rozdeľte medzi dva poháre. Pred podávaním ozdobte každý pohár 2 lyžicami šľahačky a posypte škoricou.
Perníkovo vaječný likér
Tento perníkovo vaječný likér je lahodný, krémový a dokonale ochutený rumom a perníkovou príchuťou.
Ingrediencie:
• 5 žĺtkov
• 350 ml hustej smotany
• 125 g kryštálového cukru
• 250 ml rumu Blue Stamp 42%
• 2 ČL perníkového korenia
• štipka vanilkového cukru
• šľahačka
Postup
Pre perníkovo vaječný likér najskôr oddeľte vajcia a žĺtky vložte do žiaruvzdornej misky. Následne k žĺtkom pridajte cukor a zmes šľaháte, kým sa nenapení. Pokračujte v miešaní nad hrncom s vriacou vodou a primiešajte hustú smotanu. Keď zmes získa jemnú, krémovú konzistenciu, vmiešajte lyžičku perníkového korenia. Hrniec ihneď odstavte z ohňa a primiešajte rum. Likér nechajte vychladnúť a potom ho naplňte do fliaš. Pred podávaním pridajte trochu vanilkového cukru a na záver doplňte kokteil kopou šľahačky a posypte perníkovým korením.
Ďalšie články

Nie vždy je po ruke barman a nie vždy je čas miešať náročné drinky. Aj doma však môžete zažiť atmosféru koktailového baru – stačí otvoriť fľašu Barback’s. Táto novinka v ponuke WinePlanet prináša hotové koktaily vo fľaši, pripravené podľa originálnych receptúr skúsených barmanov.
Celú kolekciu Barback’s nájdete u nás: Barback’s na WinePlanet

Slovensko síce patrí medzi menšie vinohradnícke oblasti v rámci Európy, no napriek tomu ponúka pestrosť. Šesť vinohradníckych oblastí rozprestierajúcich sa od Bratislavy až po Tokaj tvoria mozaiku ktorá odzrkadľuje charakter slovenských vín. Víno tu nie je len nápojom, ale aj súčasťou kultúry a životného štýlu.

Keď sa povie Záhorie, milovníkom vína sa okamžite vybaví Skalický rubín – červené víno s jedinečným charakterom, ktorého pôvod je viazaný na vinohradnícku oblasť okolo Skalice. A práve toto víno tvorí srdce ponuky Vinárstva Tureček z Vrádišťa.