Kolekcia Bouquet
Bouquet je triumfom čistých vôní, ale so skrytou komplexnosťou. Rozsiahla a pútavá symfónia vedúca k nárastu emócií, zaplavujúcich, opojných, objímajúcich.
La Marca Prosecco DOC Treviso Extra Dry
Prosecco vyrobené sekundárnou fermentáciou pomocou metódy Charmat pri teplote 15°C. Slamovo žltá farba. Príjemná vôňa citrusov, bielej broskyne s jemným dotykom bielych ruží. Ľahká, svieža, ovocná chuť s jemnou aciditou v závere. Vyvážené Prosecco, ktoré sa dobre kombinuje s morskými plodmi a sushi z mäkkýšov, morského vlka a tuniaka, tacos, kuracie a paprikové miniburgery, focaccine s bolonskou mortadellou. Párovanie: Carnaroli rizoto s mozzarellou, krevetami a citrónovým prachom.
La Marca Prosecco Rosé DOC Extra Dry 2022
Prosecco so zvodným ružovkastým nádychom. 85% Glera a 15% Pinot Nero. Vinifikácia odrody Glera prebieha tradične jemným stlačením bobúľ a krátkou kryomaceráciou. Pinot Nero maceruje na šupkách 5 dní pri 20 °C. Po stočení, mušt fermentuje pri kontrolovanej teplote 15- 16 ℃. Následne sa obe vína zmiešajú a umiestnia sa do autokláv s kvasinkami pre druhotné kvasenie metódou Martinotti-Charmat pri 15 °C. V jemnej vôni dominuje drobné ovocie maliny a jahody. Chuť je svieža so šťavnatým ovocným prejavom a harmonickým záverom. Zaujímavý aperitív, ktorý sa hodí mini slanému, lososovému pečivu alebo minipizzy s rajčinami San Marzano. Párovanie: Plátky tuniaka modroplutvého, miešaný šalát a bobuľovým ovocím
La Marca Prosecco Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG Dry
Vyrába sa na malej ploche 107 hektárov rozprestierajúcej sa na najstrmších kopcoch Valdobbiadene. Zber hrozna je ručný. Prvá fermentácia pri teplote 15°C počas 15-20 dní, nasleduje druhá fermentácia s použitím metódy Charmat pri teplote 14 °C. Intenzívna vôňa zeleného jablka, hrušky, marhule a ruže. Svieža, ovocná chuť so sladším záverom. Výborne sa kombinuje s dezertmi gaštanová pena a Chantilly krém, tarte tatin s broskyňami a millefeuille s jahodami. Párovanie: Sbrisolona, mascarpone a maliny