Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicDusené hovädzie s hubovou omáčkou a ryžou - RECEPT a tip na víno
25. 10. 2021Hovädzie mäso ako by sa pomaly vytrácalo z našej kuchyne. Naopak v Južnej Amerike, Španielsku a Portugalsku mu stále patrí popredné miesto v jedálnom lístku. Má vysoký obsah esenciálnych aminokyselín, železa a vitamínu B2.
Lenka pripravila veľmi chutný recept na pomaly dusené hovädzie mäso s hubovou omáčkou a trojfarebnou ryžou. K nemu som vybrala červené víno Bellmunt z oblasti Priorat z vinárstva Mas d´en Gil.
Čokoládové brownie s lieskovcami - RECEPT a tip na víno
15. 10. 2021Hovorí sa, že víno a čokoláda je afrodiziakum. Kto by potom odolal tejto kombinácii? Tmavá horká čokoláda je zdrojom antioxidantov a zlepšuje prekrvenie organizmu. Spojenie vína a čokolády nie je príliš zaužívané. Veľa ľudí síce táto kombinácia láka, ale nevie, ako si správne vybrať víno k čokoláde. Ponúkame vám jednoduchý recept na čokoládové brownie a k nemu si nalejte portské víno z vinárstva Graham´s.
Treska na masle a pyré z hokkaido tekvice - RECEPT a tip na víno
08. 10. 2021Slnečné dni posledných týždňov pomaly strieda chladné a upršané počasie, ktoré hlási príchod jesene. Jeseň je o farbách. Oranžová tekvica hokkaido, zelené fazuľky a biela treska síce skôr pripomínajú vlajku Írska, no napriek tomu som k tomuto jedlu vybrala biele portugalské víno z vinárstva Quinta do Crasto.
Kačacia pečeň s cibuľovým chutney - RECEPT a tip na víno
26. 09. 2021Do našej kuchyne prišla jeseň. Ľahké letné šaláty pomaly nahrádzame bohatšími teplými jedlami. Práve pre toto obdobie sú typické kačacie a husacie hody. Klasickej pomaly pečenej kačke alebo husi s lokšami a kapustou len málokto odolá.
My si dnes však pripravíme s Lenkou kačaciu pečeň s cibuľovým chutney a k nej som pre vás vybrala zaujímavé víno z Alsaska od Oliviera Humbrechta.
Jeseň na tanieri – párovanie vína a jesenných jedál
22. 09. 2021Jeseň je plná farieb. Žltá, oranžová, červená, hnedá, tieto farby dominujú v jesennom menu na tanieri. Jeseň je gastronomickým sviatkom, dôležitú úlohu zohráva sezónnosť. Pečená hus, kačka, zverina, tekvica, huby a gaštany sú spojené s jeseňou. Tlmené hnedé odtiene lesných húb dopĺňa žiarivá oranžová farba tekvice. Čo sa týka vín, z ľahkých bielych a ružových dovolenkových vín pomaly prechádzame k plnším štýlom bielych a hlavne k červeným vínam.
Inšpirujte sa: Vína na husacie a kačacie hody