HalloWine -35%

right-arrow
UŽÍVATEĽSKÉ MENU
VÝBER JAZYKA
Späť Detailný filter
Späť Detailný filter
Späť
Späť

Práve prebieha inventúra skladu. Všetky objednávky budú expedované od 6. októbra 2025. Do tohto dátumu je blesková zásielka pozastavená. Ďakujeme za pochopenie.

14.8. - Wine day - ochutnávka BIO vín v záhrade Hotela Thermia Palace
Konalo sa.

14.8. - Wine day - ochutnávka BIO vín v záhrade Hotela Thermia Palace

Vychutnajte si BIO vína v krásnej záhrade hotela Thermia Palace v Piešťanoch. Nechajte prebudiť svoje zmysly vôňou, farbou a chuťou prosecca, šumivého či ružového vína. Pozývame vás na voľnú degustáciu certifikovaných BIO vín z celého sveta v spolupráci so spoločnosťou Corner & Co./WinePlanet.sk.


​​​​​​Dátum a čas: 14. august 2021 od 16:00 do 22:00 hod. 
Thermia Palace Ensana Health Spa Hotel, Piešťany

Vstupné:  24 Eur / osoba
Smart Casual /  Casual Dress (pre dámy odporúčame kvetinové šaty)

>>REZERVUJTE SI VSTUPENKU<<

Vstupné zahŕňa:

10 degustačných vzoriek unikátnych BIO vín
Občerstvenie, syrové misy
Sprievodná hudba jazzu a swingu 
Možnosť dokúpenia extra žetónov na degustáciu ďalších vín
Možnosť zakúpenia špecialít z grilu za zvýhodnenú cenu

Aké vína ochutnáte?

Ochutnávkou vás budú sprevádzať someliéri WinePlanet.sk - Rasťo Šuták a Denisa Šutáková

Budete mať príležitosť ochutnať množstvo unikátnych BIO vín, ktoré v mnohých prípadoch patria k referencii v rámci ich pôvodu. Prvým certifikovaným BIO vinárstvom je Natural Domin a Kušický z Veľkého Krtíša. Z ich produkcie pochádza kvarteto skvelých vín Reya Organica exkluzívne vyrobených pre spoločnosť Corner/WinePlanet. Štvoricu dopĺňa aktuálne najlepšie slovenské ružové víno z odrody Pinot Noir, taktiež z tohto vinárstva. Moravu bude zastupovať trojica skvelých vín z progresívneho vinárstva v Znojemskej podoblasti – Vinařství Špalek – Cuvée Gryllus a skvelý Veltlín z VOC Znojmo.

Milovníkov Prosecca prekvapíme certifikovaným BIO vínom z vinárstva Terra Serena, ktoré patrí k lídrom v jeho výrobe. K osobnostiam Biodynamiky v oblasti Weinviertel patrí Herbert Zillinger z Ebenthalu, člen združenia Biodyn Respect. Jeho veltlíny sú takmer dokonalou definíciou terroiru.

Gerard Bertrand je najhlasnejším ambasádorom BIO vín z Francúzska. 80% jeho produkcie je certifikovaných BIO. V jeho vínach Prima Nature, bez použitia síry je dostatok slnka a temperamentu so stredomorským charakterom. Najväčším pestovateľom BIO hrozna v Čile je Emiliana. Vína z tohto vinárstva prinášajú potešenie nie len ich nadšencom z celého sveta ale aj znalcom, ktorí oceňujú Coyam, Vigno Carignan či Salvaje.

Nový Zéland je spájaný najmä so Sauvignonom a vinárstvom Villa Maria. Táto kombinácia je vo svete považovaná za klasickú. K nim sa pridáva čoraz lepší Rizling a prechod vinárstva k 100% Organic. Príležitosť ochutnať vína ako Le Puy, Bocca di Lupo, či najlepšiu Franciacortu z Lombardie od Ca´del Bosco nebýva často. Tieto vína ako aj ďalšie budú k dispozícii so someliérom Rastislavom Šutákom, ktorý ich bude nalievať cez Coravin.

 

Čo sú to BIO vína?

„BIO vína vznikajú v prísnom ekologickom režime, ktorý vychádza z princípov rešpektu k prírode. Podmienky na splnenie certifikátu BIO/Organic sú stanovené inštitúciami, ktoré definujú spôsob pestovania viniča ako aj ich výrobu. Zníženie aplikácie kontaktných prípravkov pri postrekoch na minimum, ako aj používanie medi a síry.

Najvyššou formou tejto filozofie sú vína  v režime Biodynamic, ktoré vznikajú podľa lunárneho kalendára, či používaniu výlučne prírodných preparátov pri ochrane viniča a zvýšenia prirodzenej obranyschopnosti vinohradu." Rastislav Šuták, WinePlanet.sk

Pri BIO ako aj Biodynamic vínach  je v súčasnosti preukázateľný odlišný senzorický profil oproti konvenčným vínam. Tieto vína sú z pohľadu archivácie stabilnejšie, dokonca aj z komplikovanejších ročníkov.“ Rastislav Šuták, someliér WinePlanet.sk

 

 

Newsletter
Ustriehnite si zľavy, akcie a degustácie

V newslettroch vám budeme posielať aktuálne akcie na víno, degustácie alebo ďalšie zaujímavé info zo sveta vína.  Z nášho newslettru sa môžete kedykoľvek odhlásiť v jeho spodnej časti.