Winterberg
Frizzante Rosésýtené perlivé víno ružové - polosuché - 0,75l
 
						 
				
OZNAM: Dňa 1.11.2025 budú predajne WinePlanet z dôvodu evidenčnej inventúry zatvorené. Ďakujeme za pochopenie.
 
	 
			Vinárstvo Winterberg bolo založené v Skalici v roku 2012. Listinné dokumenty dokazujú, že v lokalite, ktorá sa vtedy nazývala nemeckým menom Winterberg, už v roku 1581 občania kráľovského mesta Skalica obhospodarovali vinohrady. Tento názov v pozmenenej podobe pretrváva dodnes, keď sa svah, na ktorom sa stále nachádzajú vinice, nazýva Vintoperk.
Nové pivničné hospodárstvo postavené v roku 2013 na mieste bývalej mestskej pálenice je vybavené najmodernejšími technológiami na šetrné spracovanie hrozna. Umožňuje výrobu hroznových vín najvyššej kvality. Keďže základom kvalitného vína je v prvom rade kvalitné hrozno, základom vín Winterberg je hrozno, ktoré pochádza z najlepších honov Malokarpatskej, Nitrianskej a Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Winterberg obhospodaruje vinohrady v rozlohe cca 5ha, v lokalite Novosády v Skalici, predovšetkým v zložení Frankovka modrá, Modrý Portugal a Svätovavrinecké, ktoré spolu tvoria základ harmonického a známeho cuvée Skalický rubín.
V súčasnosti sa vinárstvo špecializuje na výrobu kvalitných odrodových vín, kde okrem tradičných suchých bielych vín ako Rizling vlašský, Muškát moravský, či Veltlínske zelené si získali obľubu Sauvignon, Tramín červený, či Rizling rýnsky. Ružové vína sú zastúpené sviežou Frankovkou modrou rosé a Cabernetom Sauvignon rosé a červené vína predovšetkým známym Skalickým rubínom a Skalickou frankovkou.
 
		Jedným z najlepšie hodnotených argentínskych vín z odrody Cabernet Franc je Rutini Gualtallary. O tom, či toto víno môže vyzvať na súboj ikonu Malbecu – Apartado, sme sa mali možnosť presvedčiť na októbrovom Masterclasse „Rutini Cabernet Franc vs. Malbec“. Sedem vín zo šiestich ročníkov. MasterClassom nás sprevádzali exportný manažér Rutini Emiliano Magariños a Rastislav Šuták, somelier spoločnosti Corner & Co., Wineplanet.sk.
 
		Kto povedal, že iba mäso sa hodí k vínu? Vegetariánske jedlá dokážu byť rovnako bohaté, plné textúr a vôní – a keď sa správne skombinujú s vínom, vzniká harmónia, ktorá prekvapí aj oddaných milovníkov tradičnej kuchyne. Značka Villa Maria predstavila niekoľko jednoduchých vegetariánskych receptov, ktoré sa výborne dopĺňajú s jej ikonickými vínami z Nového Zélandu. Nechajte sa inšpirovať štyrmi kombináciami jedál a vín, ktoré potešia nielen vegetariánov, ale každého, kto si rád dopraje sviežu a vyváženú chuť.
 
		Obsah alkoholu vo víne je viac než len číslo na etikete, je to kľúčový prvok, ktorý formuje charakter, chuť a zážitok z vína.
Obsah alkoholu predstavuje percento etanolu (čistého alkoholu) vo víne. Táto hodnota je výsledkom fermentácie. Proces, pri ktorom kvasinky premieňajú prírodné cukry v hroznovej šťave na alkohol a oxid uhličitý. Tento fermentačný proces je základom výroby vína a formuje víno aj jeho konečný obsah alkoholu.
 
		Vinárstvo S, ktoré vyrástlo v srdci vinohradníckej obce Strekov, získalo prestížne architektonické ocenenie CE ZA AR. Tento úspech potvrdzuje nielen kvalitu architektonického riešenia, ale aj význam vinárstva ako miesta, ktoré spája výrobu vína s kultúrnym a komunitným životom regiónu.