Blog na tému Ostrožovič
Odísť z témyRočník 2023 slovami slovenských vinohradníkov a vinárov
14. 09. 2023Ročník 2023 preveril našich vinohradníkov. Potrápilo ich hlavne počasie. Teplo a veľa zrážok spôsobilo vysoký tlak chorôb, najmä perenospóry, múčnatky, ale objavila sa aj biela hniloba. Potvrdilo sa, aká dôležitá je poloha vinohradov, odrodová skladba, ale hlavne veľká starostlivosť vinohradníka o vinič. Vinohrady v ekologickom režime ľahšie odolali nástrahám počasia. I keď úroda bude podľa slov slovenských vinohradníkov a vinárov nižšia, ale o to kvalitnejšia.
Šúľance s vanilkovým krémom a TIP na víno Ostrožovič
13. 09. 2023Koniec leta nemusí byť len smutný, môže byť i sladký. Lenka pripravila pre vás zemiakové šúľance s orechmi a vanilkovým krémom. K tomuto skvelému dezertu odporúčam sladké, slovenské víno z Tokaja z vinárstva Ostrožovič.
Vína z Tokaja a rozhovor s Jaroslavom Ostrožovičom
28. 03. 2023Manželia Ostrožovičovci píšu svoj vínny príbeh v najmenšej vinohradníckej oblasti Slovenska už od roku 1990. Tokaj je jediná naša vinohradnícka oblasť s apelačným systémom podobným ako vo vyspelých vinohradníckych krajinách. Pre Jaroslava Ostrožoviča však Tokaj neznamená len víno, ale aj kus krásneho kraja. Prečítajte si náš rozhovor s vinárom a majiteľom vinárstva s najdlhšou históriou na slovenskom Tokaji.
Aké víno na Veľkú noc? Tipy slovenských vinárov
22. 03. 2023Každá rodina má svoje vlastné veľkonočné menu. Varia sa údené šunky, pripravujú plnky s bylinkami alebo nadýchaný piškótový baranček. K tomuto sviatku jednoducho patrí dobré jedlo a pitie. Dokonalé gurmánske výtvory si žiadajú aj správne zvolené víno. Užite si párovanie veľkonočných jedál so slovenskými vínami.
Inšpirujte sa: Vína na Veľkú noc
Novinka - Natural sweet vína Ostrožovič
01. 12. 2022Región Tokaj je predurčený na výrobu prírodne sladkých vín. Rovnica Vianoce = Tokaj = Ostrožovič funguje už vyše 32 rokov. Práve teraz v predvianočnom období prichádza na trh novinka z vinárstva Ostrožovič, nová rada vín Natural sweet. Ide o unikátnu kolekciu vín, vyrobenú z troch tokajských odrôd, ktoré dozreli na slnkom zaliatom vinohradníckom hone Chotár, chránenom Slanskými vrchmi.