Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicMarinovaný filet zo pstruha s citrónovou omáčkou - RECEPT a tip na víno
11. 01. 2022Po vianočnom prejedení sa dobre padne pre naše trávenie ľahší a zdravý recept na marinovaného pstruha s citrónovou omáčkou servírovaného na podstielke zo slaného lievanca. I víno odporúčané k tomuto jedlu je ľahšie. Ballerine ÉTOILE Crémant de Limoux z vinárstva Gérard Bertrand si s radosťou a bez výčitiek dopraje i balerína v Paríži.
Inšpirujte sa ďalšími receptami na našom blogu.
Viedenský rezeň a zemiakový šalát - RECEPT a tip na víno
23. 12. 2021Klop klop Štedrý deň už máme za dverami. Doma vládne vianočná atmosféra. Zostáva nám dokončiť posledných pár drobností. Všetko sa sústreďuje na prípravu Štedrej večere. Každá rodina má svoje zvyky i typické jedlá. Tí, čo ryby nemusia, uprednostnia skôr vysmážané rezne so zemiakovým šalátom. Môžete sa však inšpirovať inováciou tejto klasiky. Vyskúšajte teľacie rezne s odľahčeným viedenským zemiakovým šalátom a k nemu, aby ľahko kĺzal dole hrdlom, si otvorte slovenský Rizling z vinárstva Rariga. V tomto prípade vám žiadna kosť nezabehne.
Vianočná medová torta s orechmi - RECEPT a tip na víno
10. 12. 2021Už naše babičky vedeli, že med je všeliek. Používali ho aj pri pečení vianočných dobrôt. Medová torta s orechmi, ktorú pripravila Lenka, je pre pokročilé a zručné kuchárky, ale ten výsledok stojí za to. Vyžaduje si čas a trpezlivosť rovnako ako vyrobiť kvalitné víno.
Prekvapte svoju rodinu cez Vianoce medovou tortou a k nej jej ponúknite výnimočný, sladký Riesling z vinárstva Chateau Ste. Michellle.
Grilovaný losos so šošovicovým šalátom - RECEPT a tip na víno
03. 12. 2021Lenka si tento krát pre Vás pripravila rýchly a ľahký recept. Grilovaný losos so šošovicovým šalátom je skvelou zdravou náhradou za štedrovečerného vysmážaného kapra so šalátom.
K nemu si môžete bez výčitiek dopriať ružové Champagne Ayala a krásny vianočný večer môže začať.
Holúbky - RECEPT a tip na víno
23. 11. 2021Ľudia sa momentálne radi vracajú k svojim koreňom a tradíciám. Z generácie na generáciu sa dedia rodinné zvyky i recepty. Určite k tradičným pokrmom východného Slovenska patria holúbky alebo plnená kapusta. Každá rodina má svoj vlastný tajný recept. Lenka si pre vás jeden z nich pripravila.
K holúbkom odporúčam vyskúšať lokálne víno Rizling rýnsky 2013 z vinárstva Fundus Regius.