Blog on topic Párovanie vína a jedla
Leave topicBravčová panenka na slivkovej omáčke a TIP na víno
27. 09. 2022Bravčová panenka momentálne patrí k najviac populárnym druhom mäsa. Mnohí tvrdia, že je najdelikátnejšia. Ide vlastne o sviečkovicu, ktorá má minimum tuku a vďaka správnej príprave dokáže byť šťavnatá a jemná. Výborná je len tak narýchlo opečená na panvici. Lenka pripravila bravčovú panenku so slivkou omáčkou a pečenými zemiakmi na rozmaríne. K tejto úprave odporúčam červené víno z Talianska z vinárstva Elena Walch Selezione Lagrein 2021.
Rizoto z pečenej tekvice Hokaido a TIP na víno
20. 09. 2022Tak ako jesenná príroda hýri farbami, tak i naše jedlo na tanieri by malo byť farebnejšie a sezónne. Tekvica hokkaido je symbolom jesene a má univerzálne využitie v našej kuchyni. Lenka použila pečenú hokkaido tekvicu do rizota a osviežila ho čerstvým ovčím syrom. K nemu odporúčam ružový Crémant d´Alsace Brut Rosé z vinárstva Pierre Sparr.
Jesenné inšpirácie na slovenské vína - Priamo od našich vinárov
14. 09. 2022Pomaly sa vonku ochladzuje a do našich domovov prichádza vôňa a chuť jesene. Naši slovenskí vinári vám prezradia, aký jesenný pokrm si radi pripravia doma a aké víno si k nemu otvoria. Jeseň je tiež ideálnym obdobím, kedy slovenskí vinári prichádzajú na trh s novými vínami. Čo si túto jeseň pre vás pripravili?
Mini malinový cheesecake a TIP na víno
22. 08. 2022V lete prirodzene siahneme po ľahkom dezerte s čerstvým ovocím. Momentálne v záhradách dozrievajú červené maliny.
Lahodné a svieže spojenie malín a cheesecaku s Rieslingom z vinárstva Gurdau vám prinesú tú správnu letnú atmosféru aj u vás doma.
Antipasti a TIP na víno
18. 08. 2022Leto ešte nekončí. Ak chystáte s priateľmi letnú párty, nechajte sa inšpirovať receptom od Lenky na rýchle a farebné, talianske antipasti. A samozrejme k pravej letnej, talianskej atmosfére určite patrí Prosecco. Odporúčam Santa Margherita Prosecco di Valdobbiadene Superiore Brut.