Slovenská vinobranie -30%

right-arrow
UŽIVATELSKÉ MENU
VÝBĚR JAZYKU
Zpět Detailní filtr
Zpět Detailní filtr
Zpět
Zpět

Súťaž Villa Maria

Wine pairing with food

Odejít z tématu

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k bravčovému mäsu servírovaná maslovo smotanová omáčka, vyskúšajte vyzreté Rulandské biele. „Falošný“ vyprážaný rezeň z krkovičky so slovenským zemiakovým šalátom môžeme servírovať s mladým Veltlínom.

Lokálne recepty z bravčového s dusenou kapustou, slaninou a karamelizovanou cibuľou podporíme vyzretým suchým vlašákom s transparentnou aciditou a medovo korenistou štruktúrou. Podobne je to aj pri zabíjačkových špecialitách a výrobkoch, ktoré si rozumejú s mladým Veltlínskym červeným skorým alebo suchým ružovým Cabernetom.  

Prečítajte si článok - Zásady správneho výberu vína k mäsu. 

Číst víc >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené dusením je vhodné s ľahšími bielymi vínami ako Veltlínske zelené alebo Rulandské biele. Avšak klasické pečené kuracie mäso sa hodí aj k ľahšiemu červenému ako napríklad Beaujolais alebo Modrý Portugal. Ak sa rozhodneme pre ázijskú úpravu hydiny s orientálnym korením, ovocím alebo orechmi, vyberieme Tramín červený, Devín a nevadí im ani jemný…
Číst víc >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou slaninou. Avšak moderná slovenská gastronómia ponúka viac. Vybrali sme pre vás vína k obľúbeným slovenským špecialitám. Prečítajte si návod na dokonalé párovanie vína a slovenských jedál. Nájdete v ňom konkrétne odporúčania na víno ku kačke, ku grilovanému pstruhovi, k haluškám, roštenke, alebo jablkovej štrúdli.
Číst víc >

Víno a ryby

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie je vybrať víno s nižším obsahom trieslovín, pretože môžu v niektorých prípadoch vytvárať v ústach nepríjemnú kovovú pachuť. Prečítajte si nášho sprievodcu párovania vína s rybou v tomto článku. Nižšie nájdete výber vín vhodných k rybe a rybacím jedlám zostavených našou someliérkou Deniskou Šutákovou.
Číst víc >

Víno a bravčové mäso

K pomaly pečenému mladému prasiatku so zemiakovou kašou je perfektným spoločníkom klasické Chardonnay, ktoré vyzrievalo v dubových sudoch. Ak je k…
Číst víc >

Víno a hydina

Na Slovensku patrí hydina k najobľúbenejšiemu druhu mäsa. Je ľahko stráviteľná, menej kalorická a cenovo dostupná. Kuracie a morčacie mäso upravené…
Číst víc >

Slovenské jedlá a vína

K slovenským jedlám sa jednoznačne hodia slovenské vína. Asi najznámejším jedlom, ktoré patrí k slovákom, sú bryndzové halušky s údenou oravskou…
Číst víc >

Víno a ryby

Aké víno sa hodí k rybe? Spravidla sa ryby najlepšie snúbia s bielymi vínami, poprípade šumivými alebo ružovými. S červenými vínami opatrne, lepšie…
Číst víc >

Prozkoumejte témata

Nejvíce čtené

Our tips

Newsletter
Pohlídejte si slevy a akce na víno

V newsletterech Vám budeme posílat aktuální akce na víno, tipy na výhodné balíčky a další zajímavé informace ze světa vína. Z našeho newsletteru se můžete kdykoliv odhlásit v jeho spodní části.